Шест правила преди да повикаш пътна помощ на автомагистрала

На всеки се е случвало да закъса на пътя поради, спукана гума, неизправност по автомобила, свършило гориво или друга причина. Какво е особенното ако аварирате на автомагистрала и какви правила трябва да следвате ако попаднете в такава ситуация.

Пътна помощ автомагистрала Тракия

Правила за безопасност при закъсване на автомагистрала докато пристигне пътна помощ

  1. Пуснете аварийните на автомобила и отбийте в аварийната лента на автомагистралата
  2. Задължително облечете светлоотразителна жилетка
  3. Извадете светло отразителния предупредителен триъгълник и го поставете на минимум 100 метра разтояние след автомобила. По голямото разтояние ще осигори повече време на другите участници в движението да намалят скоростта и да се движат с повишено внимание, заради авариралия автомобил. Светло отразителният триъгълник трябва да бъде поставен в изправено положение със светлоотразителната част към посоката на движение.
  4. Нашият съвет е пътниците да напуснат автомобила и да преминат на безопасно разтояние в страни от пътя по възможност зад мантинела ако има такава. Ако има малки деца задължително да бъдат под надзора на възрастен.
  5. След като сте на безопасно разтояние, можете да потърсите пътна помощ в интернет, ако сте закъсали на автомагистрала Тракия в района на гр. Пловдив можете да се обадите на нас на телефон 0898690553. Ние ще реагираме бързо и ще бъдем при вас до 30 минути. Можете да ни потърсите ако се нуждаете от пътна помощ на АМ Тракия, независимо къде сте аварирали и желаете превозното средство да бъде превозено до гр. Пловдив.
  6. От изключителна важност е да дадете на нашия диспечер от пътна помощ Пловдив изчерпателна информация за:
  • Местоположение на авариралия автомобил примерно ориентировачен километър на автомагистралата.
  • Видът на превозното средство: лек автомобил, джип, СУВ, бус с цел да ви изпратим адекватна платформа за пътна помощ.
  • Броят пътници и багаж в превозното средство ако е необходимо можем да ви предложим автомобил, с който да бъдат извозени пътниците от авариралото превозно средство.
  • Причина за аварията на превозното средство. Има много ситуации, при които нашите екипи могат да ви окажат помощ на място.

 

Call Now Button